Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Sony skeppar rootkit på cd » Kryptoblog

Sony skeppar rootkit på cd

November 2nd, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Det verkar som om Sony använder rootkit som ett sätt att implementera kopieringsskydd på cd-skivor. En artikel av Mark Russinovich på hans blog innehåller en spännande analys av ett rootkit som Mark spårar till en nyinköpt skiva från Sony BMG med artisten Van Zant.

Rootkitet i fråga gömer sig ordentligt i systemet och kopplar in sig i drivrutinen för cd-spelaren. Tekniken bakom rootkitet verkar komma från ett företag i England kallat First 4 Internet Ltd

Det är en sak att lägga på kopieringsskydd, men att utan godkännande modifiera användarens datorsystem på detta sätt är ett rejält övertramp från Sony BMGs sida. Att hacka sina kunders datorer kan knappast betraktas som en hälsosam affärsrelation. Detta måste slå tillbaka på Sony där det känns – plånboken.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.