Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Policygraf för Global Information Grid » Kryptoblog

Policygraf för Global Information Grid

October 12th, 2010 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

En organisation kallad IATAC (Information Assurance Technology Assurance Center) publicerar ett dokument med tillhörande graf över hur IT-säkerhetsarbetet går till inom USAs försvarsmakt. Mer exakt handlar visat det vad som krävs för att bygga, hantera och säkra vad som kallas Global Information Grid (GIG). En rätt komplicerad graf:

DoD-graf.

(Klicka för att zooma in).

Jag blir mest förvånad över att det är så många dokument och regler som styr en verksamhet. Går det att över huvud taget få något gjort? Och dessutom kunna vara aktiv och ragera på händelser snabbt och effektivt.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

1 comment

  1. jakobe says:

    Känns på något sätt som hur det är att sköta en verksamhet i dagens Sverige. Vårt lilla dagis överhopas med krav på hygienrutiner, egenkontroll av verksamheten, arbetsmiljöarbete, kontroller av läroplaner, ... känns som om det är dags att minska ner mängden regler man måste följa om någon ska orka driva verksamheter med anställda.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.