Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
270 000 för en Nokia 1100 » Kryptoblog

270 000 för en Nokia 1100

April 29th, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Evertiq rapporterar att Nokias gamla mobil modell 1100 sålts för upp till 270 000 SEK. Skälet är att vissa versioner av telefonen har ett fel som gör att den går att använda för IT-bedrägerier.

Nokia 1100
(Nokia 1100. 270 kSEK – den har ju inte ens färgskärm?!)

Evertiq skriver:


De ökande andrahandspriserna väckte stor uppmärksamhet och för ett halvår sedan kontaktade polis i USA säkerhetsbolaget Ultrascan Advanced Global Investigations, för att ta reda på varför det blivit så.

Undersökningen visade att det endast var modeller som tillverkats i en fabrik i Bochum som eftertraktades. Just de här mobilerna, som är tillverkade 2002, har ett fel inbyggt som gör att de kan missbrukas, enligt realtid.se.

Ultrascan fann att dessa exemplar av Nokia 1100 kan användas till att få fram engångs-lösenord som behövs för att fullfölja banktransaktioner. Intressenterna på andrahandsmarknaden sägs vara ryska, rumänska och marockanska gäng, kända inom it-kriminella kretsar.

Jag tog en snabb titt på Ebay där priserna ligger på mer måttliga 2 – 40 USD. På Blocket finns det inga annonser om att köpa mobilen och på Tradera får man betala 370 SEK. En bit kvar till 270 kSEK.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.