Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Uppföljning om USB-modemet » Kryptoblog

Uppföljning om USB-modemet

March 31st, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Först ett tack till de som hört av sig med tips på hur man löser problemet med att få Huawei E220 att fungera på en ny maskin. Love Hörnquist Åstrand tipsade om Hua, ett verktyg han utvecklat som gör att man kan kontrollera vilket nätverk som väljs som standard.

Jag löste problemet genom att koppla in USB-modemet i datorn och sedan installera uppdateringar för firmware och programvara från den virtuella Windows XP-maskin jag har i Suns ypperliga virtualiserare Virtualbox. Efter att ha gjort dessa uppdateringar gick det utmärkt att få koppling i Mac OS X.

För att återigen hitta en koppling till säkerhet är det inte så lätt att försöka rita upp kommunikationsvägarna jag (temorärt) hade i mitt system. Jag hade alltså en USB-modem fysiskt inkopplat i min laptop. USB-modemet kopplades via Mac OS X till en applikation (Virtualbox) och in i det virtuella OS:et Windows XP. I Windows gjorde en applikation uppdateringar på firmware-nivå hela vägen tillbaka. Samtidigt finns det en koppling mellan Windows XP och Mac OS X via foldrar (av Vbox hanterade delade resurser) och virtualiserat nätverksinterface. Sätten som data kan flöda mellan olika producenter och konsumenter och konsumenter inom och utanför mitt lokala system blev för en stund j-kligt många.

Inte konstigt att virtualisering enl den undersökning som Clavister gjort ser ut att leda till att system plötsligt blir öppna för attacker. När man virtualiserar förändras säkerhetsmodellen för sitt system.

BTW: Tror du att molnet kommer att göra det lättare eller svårare att hålla koll på säkerheten?

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

4 comments

  1. e8johan says:

    En intressant aspekt med molnet är inte bara säkerheten, utan lagkontexten. Om jag arbetar mot en server i USA och köper tjänsten från t.ex. Norge (ett icke-EU-land) då jag arbetar från Sverige – vad gäller? Vilka myndigheter kan beordra husrannsakan och få tillgång till dokument, vem ska följa upp olagligheter, vilken domstol ska döma? Mycket intressant.

  2. e8johan: Mycket bra påpekande. Att öht kontrollera var i molnet mina molnprylar (för tillfället) bor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.