Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Dagens datorstrul » Kryptoblog

Dagens datorstrul

March 22nd, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Det här har inte så jättemycket med IT-säkerherhet och krypto att göra. Men när jag fick min nya MacBook-laptop och skulle försöka använda mitt USB-modem fungerade det inte alls. Jag har på olika sätt försökt replikera inställningarna på min gamla maskin (där det fungerar), men än så länge utan framgång.

Ett tips jag fått är att uppgradera programvaran för USB-modemet, en E220-dongle från Huawei. Tydligen finns det en ny programvara med Plug & Play-stöd för Mac OS X för de som är Macanvändare. Tyvärr är det inte så lätt installera uppgraderingen om man är Macanvändare:


Uppgraderingen gäller bara USB-modemet Huawei E220 och kan endast göras ifrån Windows. Den här uppgraderingen innehåller stöd för Windows Vista, plug n play för Mac OS X, stöd för Mac OS X Leopard samt stöd för 7.2 Mbps.

Hur tänkte dom nu? 😉

Skall vi hitta på en säkerhetskoppling kan det väl vara att installation av säkerhetsuppgraderingar (vilket detta iofs inte är) skall vara enkla att utföra.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

5 comments

  1. rodrigo says:

    Jag kör med en E220 från Huawei på min macbook pro, fungerar fint. Dock hade jag lite strul i början då jag försökte använda deras applikation istället för den inbyggda modem inställningarna. Jag följde instruktionerna på denna PDF: http://www.telia.se/files/Huawei_snbguide_OSX_webb.pdf

  2. Kanske says:

    Vet du hur det ligger till med disk krypterings lösningar till OS X? Tänkte mest på Apples egna FileVault och kanske några andra lösningar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.