Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Bra presentation om säkerheten i GSM och UMTS » Kryptoblog

Bra presentation om säkerheten i GSM och UMTS

January 19th, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Sprang på en några år gammal men bra presentation om säkerheten i 2G- och 3G-mobilsystem.

Presentationen Design and Analysis of Cryptographic Algorithms for Mobile Communication Systems av Henri Gilbert från Orange Labs tar bland annat upp säkerheten på systemnivå såväl som algoritmer som används. Presentationen ger även en kort intro till Security Algorithms Group of Experts (SAGE), gruppen inom ETSI som arbetar med att specificera de algoritmer som används.

Om du är nyfiken på säkerheten i mobilsystem kan den här presentationen vara värd att bläddra igenom.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.