Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Första SHA-3-konferensen utlyst » Kryptoblog

Första SHA-3-konferensen utlyst

December 5th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

NIST har meddelat att den första konferensen om SHA-3-kandidater kommer att arrangeras i anslutning till konferensen Fast Software Encryption (FSE) 2009. Konferensen hålls 22-25 februari i Leuven i Belgien.

Det börjar samtidigt bli allt mer uppenbart att NIST blivit något överväldigad av alla kandidater som dom fått in. Fortfarande har NIST inte ens presenterat en lista över mottagna kandidater och NIST skriver i utlysningen av konferensen att:


It appears that the number of accepted submissions will considerably exceed the number that NIST and the community can analyze thoroughly in a reasonable time period. NIST is considering ways to involve the cryptographic community in quickly reducing the number of submissions to a more manageable number. The process and criteria for this selection will be a major topic of this conference.

Även Bruce Schneier tar upp det stora antalet kandidater i ett inlägg på sin blogg som egentligen handlar om uppdateringar av sin kandidat Skein. I postningen pekar Schneier bland annat på en artikel om kandidaterna och personerna som skapat dessa, bland annat Peter Schmidt-Nielsen, en 15-årig hashfunktionsutvecklare. Peters kandidat Ponic har dock redan knäckts.

Över huvud taget pågår det en febril verksamhet för att knäcka de kandidater som är kända. På den maillista som finns kommer det dagligen flera postningar om attacker, analyser etc. Och återigen känns det inte som om NIST är med i matchen, utan att SHA-3-tävlingen har fått ett eget liv.

Av de nu 36 kända kandidater som finns på SHA-3 Zoo är nio kandidater knäckta och att det finns någon slags kryptanalys av ytterligare 12.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.