Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Säker kommunikation frÃ¥n förr » Kryptoblog

Säker kommunikation från förr

November 29th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

På Boingboing dök det upp en länk till en sida med en helt fantastisk bild på en utrustning för att fixa säker röstkommunikation från förr:

Kryptotelefon från förr

Man förstår att hon ser så glad ut när man får använda en sån fräck pryl. Och bara 275 USD! Vad är väl Sectras Tigertelefoner mot detta?.

Maskinen verkar vara portabel då den har egen matning. Uppenbarligen används någon slags symmetrisk skramlingsteknik då maskinen behöver paras ihop med en annan maskin för att skapa en säker förbindelse. Att döma av annonsen är det Delcon Division, en gammal del av HP som sätter koden/nyckeln i maskinen. Notera att dom påpekar att koden är inlåst i deras valv.

Sökte lite på Delcon Division och fick bland annat upp länkar till gamla nummer av HP Journal från 1967 med artiklar om ultraljudsutrustning skrivet av folk från Delcon Division.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.