Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Uppdaterad version av snow.py » Kryptoblog

Uppdaterad version av snow.py

November 3rd, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jag har gjort en liten uppdatering av min Pythonimplementation av strömkryptot Snow. Det jag har ändrat är två saker:

  1. Utökat test/exempelkoden med samtliga testvektorer i specifikationen för Snow 2.0

  2. Fixat en bugg i initieringen av kryptot relaterat till initialvektorn (IV)

Helt kort kan man säga att jag insåg att jag varit extremt slarvig och inte testat ordentligt med IV skild från noll. I initieringen av 128-bit nyckel med IV skild från noll genererade min version inte korrekt värden då jag missat IV-ord två (i mängden IV[0..3]). Den buggen är nu fixad.

Den nya versionen av kryptoimplementationen finns på samma plats som förut, men har fått nytt versionsnummer och uppdaterat releasedatum. Naturligtvis är även signatur och filstorlek uppdaterade.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.