Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Säkerhetsnyheter i senaste Python 2.6-betan » Kryptoblog

Säkerhetsnyheter i senaste Python 2.6-betan

September 3rd, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

I slutet av augusti släpptes den tredje och sista betaversionen av Python 2.6. I samband med detta publicerades ett dokument som beskriver nyheterna i Python 2.6.

Python

Bland alla förändringar avsedda att bereda vägen för Python 3.0, with-satsen, ett nytt I/O-bibliotek och en massa andra spännande saker hittade jag ett par säkerhetsrelaterade saker värda att uppmärksamma.

En förändring jag ser fram emot är den nya modulen ssl. Tidigare versioner av Python har haft ett ganska rudimentärt stöd för SSL (vilket finns i socket-modulen). Men Python 2.6 inkluderar en helt ny modul som bygger på OpenSSL. Den nya modulen exponerar väsentligen hela OpenSSLs funktionalitet för Pythonutvecklare.

Jag har tidigare försökt bygga applikationer som processar och analyserar certifikat, men gett upp på grund av bristande stöd. Nu är det snart dags att göra ett nytt försök. Titta i dokumentationen till ssl-modulen för mer information.

Den andra nyheten var mer av en överraskning. Beta tre av Python 2.6 introducerar ett nytt sätt att hantera regulära uttryck där remodulen (som hanterar regulära uttryck) nu är en separat, specialanpassad virtuell maskin. Poängen med detta är att regulära uttryck som leder till patologiska beteenden inte riskerar att skada Pythons egen VM. Den nya reimplementationen inkluderar även en ny regex-verifierare.

Den nya implementationen har utvecklats av Google för Google App Engine och ges nu tillbaka till Python som Apache-licensierad kod. Här finns mer information om detta.

Enligt den officiella tidplanen (PEP 361) släpps den officiella versionen av Python 2.den första oktober.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.