Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Mer information om kryptot SMS4 » Kryptoblog

Mer information om kryptot SMS4

August 30th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jag har bloggat ett par gånger tidigare (ett, två) om det symmetriska blockkryptot SMS4 som används i den Kinesiska standarden för WLAN-säkerhet kallad WAPI.

Fram tills nu har den dokumentation som funnits om SMS4 varit skriven på Kinesiska. Det som funnits på engelska har varit rudimentärt och fragmenterat. Wikipedias sida om SMS4 har varit stället där information samlats. (Jag har försökt att dra mitt strå till stacken med den information jag hittat om SMS4.)

I somras publicerade Whitfield Diffie and George Ledin en artikel på IACR kallad SMS4 Encryption Algorithm for Wireless Networks. Artikeln är en översättning från Kinesiska och är av allt att döma en komplett specifikation av SMS4. Bland annat finns det information om det mixningssteg, den linjära transform samt de konstantparametrar som finns i SMS4. Artikeln innehåller även exempel och tetvektorer.

Det har sedan tidigare publicerats några analyser av SMS4 och attacker mot kryptot. Men med den här informationen ökar möjligheterna att göra bra analys av algoritmen.

Wikipedias sida kommer att behöva uppdateras. Jag ser redan nu ett par saker som behöver förtydligas eller tom är fel.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.