Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Pilot View – flygande övervakning für alle » Kryptoblog

Pilot View – flygande övervakning für alle

June 2nd, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Sprang på en häftig grej på nätet som har en del säkerhetsmässiga implikationer.

Pilot View är ett system för att utrusta ett radiostyrt fordon, ex ett flygplan eller en helikopter med en liten videokamera och sedan skicka videosignalen till ett par VR-glasögon. Effekten blir som att man själv sitter i cockpit:

Pilot View
Pilot View – konceptbild.

VR-glasögon.
VR-glasögonen.

Hobby Lobbys webbplats för Pilot View finns en film som visar Pilot View, en film väl värd att titta på. Otroligt fräckt, speciellt med extrafunktionen där riktning, höjd och annan information läggs in i bilden. Antagligen så nära man kan komma att flyga själv. Enligt en som testat är det bra att sitta ner, folk tenderar att ramla omkull när dom rollar med planet.

Priset för Pilot View är 549 USD, vilket med dagens växelkurs gentemot amerikanska lire inte är speciellt mycket pengar.

Men frågan är vilka säkerhetsmässiga implikationer den här tekniken öppnar upp för? Det är inte bara paparazzis som skulle kunna hitta skäl att missbruka den här tekniken. Både storebror och lillebror får för en billig penning ett helt nytt perspektiv att övervaka ifrån. (Om man är lite paranoid.)

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.