Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Näthuliganer orsakar epilepsi » Kryptoblog

Näthuliganer orsakar epilepsi

April 1st, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

(Det här är en något annorlunda IT-säkerhetsnyhet, men jag blev riktigt ilsk när jag läste om händelsen.)

Näthuliganer, på engelska kallade griefers har attackerat ett webbforum för folk som lider av epilepsi. Genom att fylla Epilepsy Foundations sidor med animationer avsedda att trigga epileptiska anfall och länkar till sidor med animationer, ljud m.m. har dom fått folk att råka illa ut. En av dessa var RyAnne Fultz:


RyAnne Fultz, a 33-year-old woman who suffers from pattern-sensitive epilepsy, says she clicked on a forum post with a legitimate-sounding title on Sunday. Her browser window resized to fill her screen, which was then taken over by a pattern of squares rapidly flashing in different colors.

Fultz says she “locked up.”

“I don’t fall over and convulse, but it hurts,” says Fultz, an IT worker in Coeur d’Alene, Idaho. “I was on the phone when it happened, and I couldn’t move and couldn’t speak.”

After about 10 seconds, Fultz’s 11-year-old son came over and drew her gaze away from the computer, then killed the browser process, she says.

RyAnne var inte den enda som drabbades:


“Everyone who logged on, it affected to some extent, whether by causing headaches or seizures,” says Browen Mead, a 24-year-old epilepsy patient in Maine who says she suffered a daylong migraine after examining several of the offending posts. She’d lingered too long on the pages trying to determine who was responsible.

Det är inte alla epileptiker som lider av fotosensitiv epilepsi. Men för de som har detta kan TV-program eller reklamskyltar vara ett problem. Detta visades bland annat i Simpsonsavsnittet Thirty Minutes Over Tokyo där familjen råkar få på TV-programmet Battling Seizure Robots.

Simpsons ser på Battling Seizure Robots

Simpsons-sketchen var en parodi på en verklig händelse där ett avsnitt av Pokemon med kraftigt blinkande animationer oavsiktligt triggade epilepsi hos ett antal tittare.

Men att göra detta avsiktligt och att rikta in sig på folk som lider av epilepsi genom att attackera ett forum som används för att få råd, stöd och hjälp att hantera sin epilepsi? Fy f-n.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.