Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Brott på Internet – på Polismuseet » Kryptoblog

Brott på Internet – på Polismuseet

January 9th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Polismuseet i Stockholm pågår en tillfällig utställning om brott på Internet.

Bild från utställningen.
(Ingen aning vad detta skall föreställa, men har tydligen med utställningen att göra... 😉

Utställningen beskrivs av Polismuseet på följande sätt:


Internets möjligheter att nå massor av människor snabbt och samtidigt har också medfört ökad brottslighet.

Polismuseets nya utställning Brott på Internet beskriver Internets utveckling ur ett historiskt och tekniskt perspektiv och lyfter fram hur brottsligheten på nätet har utvecklats. Här beskrivs också vad polisen gör för att bekämpa brott som begås på Internet.
En ordlista ger besökaren möjlighet att förstå skillnaden mellan phishing, skimming, spam och andra begrepp som dyker upp allt oftare omkring oss.

I utställningen finns också bland annat en fallbeskrivning av den så kallade Alexandramannen. Mannen, som kallade sig för Alexandra när han var på Internet, lurade unga flickor att ha kontakt med och träffa honom. Han dömdes till tio års fängelse.

Utställningen riktar sig först och främst till vuxna och föräldrar som inte förstår vad deras barn sysslar med på skärmen.

Det står inte hur länge utställningen pågår (mer än att den är tillfällig). Hinner jag upp till Stockholm och till museet skall jag försöka ta mig dit. Annars får gärna någon läsare posta en berättelse (eller länk till någon som varit där).

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.