Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Enigma pÃ¥ TV9 » Kryptoblog

Enigma på TV9

December 4th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Ikväll visar kanalen TV9 filmen Enigma.

Enigma-poster

Filmen handlar om Tysklands Enigma-krypton och arbetet vid Bletchley Park med att knäcka kryptot. Har för mig att det är en rätt ok film. Och hur ofta kommer det en film om krypto? Det gäller att passa på!

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

3 comments

 1. Ja, den verkar på utsidan vara en helt ok film, men den är ganska tam.
  Det är mer relationsdrama än det är krypto, tyvärr.

 2. Joachim says:

  Aloha!

  Jag tyckte att den var ok. Men visst, det var ju inte direkt knäckningen av Enigma som var det drivande i filmen. Man får inte begära för mycket.

  Dan Browns Digital Fortress däremot, där går gränsen. Usch vilken bok.

 3. steelneck says:

  Den här rullen har gått på svensk TV ett par gånger, först SVT och sedan TV4 tror jag. Jag såg den då, och visst är den ett relationsdrama. Men jag förundras över att engelmännen fortfarande inte kan nämna Alan Turing, datorvetenskapens fader, vid hans rätta namn (mannen till höger på omslaget spelar en imaginär figur som egentligen skulle varit verklighetens Alan Turing). Skäms de fortfarande så in i vassen över att de i ren bögskräck pressade en av historiens stora vetenskpsmän till självmord?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.