Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Berusad man vs värmeverk i Trollhättan » Kryptoblog

Berusad man vs värmeverk i Trollhättan

November 7th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

(Tipstack till Månster) Det här dök upp på DN.se. En berusad man tog sig tydligen in på fjärrvärmekraftverket i Trollhättan i går morse och lyckades stänga ner verket:


På något sätt tog han sig in i värmeverket och tryckte på alla knappar som reglerar värmeverket han kunde hitta, innan personalen upptäckte hans tilltag, skriver Göteborgs-Postens nättidning.

– Så här får det inte gå till. Vi har ju larmat men efter det här måste vi se över vårt skalskydd, säger Mats Johansson, vd i Trollhättan Energi som driver fjärrvärmeverket, till TT.

...

Under de tre timmar det tog drevs verket med reservkraft.

Mannen hade tidigare under natten till måndagen suttit hos polisen i Trollhättan misstänkt för narkotikabrott. Direkt efter att han släppts tog han sig till värmeverket. På morgonen var han åter på polisstationen men hade vid lunchtid ännu inte hörts.

Den lokala tidningen TTELA har en de ytterligare information om händelsen:


Intrånget i det obemannade kraftvärmeverket vid Lextorp gjordes vid sjutiden i går morse. De ansvariga på Trollhättan Energi misstänker att mannen tog sig in på området i samband med att grindarna öppnades för en lastbil som skulle lämna flis. Sedan ryckte han upp en dörr till den gamla oljecentralen och fortsatte in i den nya delen av anläggningen via en gångtunnel.

När vi pratar en massa om IT-säkerhet, skydd för SCADA-system etc kan det vara bra att komma ihåg att en vanlig hederlig dörr också kan vara ett bra sätt att ta sig in på. Ett stopp på tre timmar orsakat av en berusad person, vad skulle någon med lite vilja och mindre alkohol i kroppen kunnat åstadkomma?

Verket det handlar om är det här, en klassiskt byggnad i Trollhättan:

Lextorps värmekraftverk
(Värmeverket – Lextorps finest inom industriarkitektur)

För er som inte varit i Trollhättan kan man titta på filmen Fucking Åmål. Den gångbro över vägen som finns med i filmen är där värmeverket ligger i verkligheten. Har för mig att verket syns i filmen.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.