Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Mer om säkerhet i inbyggda system » Kryptoblog

Mer om säkerhet i inbyggda system

October 16th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Det kommer mycket artiklar just nu om säkerhet i inbyggda system. Det känns som att branschen har börjat vakna till och inse att man behöver tänka på säkerheten – speciellt när man börjar gå från lokala system i ett apparatskåp till system med fjärröverkning och kontroll. En iofs gammal men bra översiktsartikel är Securing wireless MCUs is changing embedded system design från Embedded.com.

Artikeln tar upp just problemställningen att allt fler system kopplas upp – ofta med trådlösa kommunikationstekniker, men att det innebär förändrade säkerhetsmodeller:

Inbyggda system - uppkopplade över Internet.
En sak de tar upp i artikeln är hur (illa) krypton är anpassade till inbyggda system. Till våren kommer förhoppningsvis avslutningen av eSTREAM att ge oss mer än ett krypto som fungerar bra även för inbyggda system.

Förra veckan var det Scanautomatic i Göteborg. Jag var där, och det vimlade av olika typer av PLC:er, styrsystem, kontrollplattformar för industriautomation. Jag hittade en (1) leverantör som kunde svara på frågan hur dom skyddade kommunikationen (med SSL) – alla andra undrade vad jag menade.

Även om deras system-modeller ofta var att maskinerna skulle kopplas in på lokalnätet (LAN) var det påfallande många som pratade om publik IP-adress. Och, naturligvis, allt styrt via ett webbgränssnitt. Det finns mer att göra…

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.