Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Första virusrättegången i sverige » Kryptoblog

Första virusrättegången i sverige

October 8th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

IDG skriver om att det nu är dags för den första rättegången kopplad till viruskod i sverige. Den som är åtalad är en 33-åring från Härnösand. Det virus han är anklagaf för att ha skapat och sedan spridit är det Windows-virus som kallas för Ganda.

Ganda, som egentligen är en datormask, började spridas mars 2003 och första halvåret 2003 låg Gandaviruset på tredje plats över de mest spridda virusen i Sverige. Enligt IDG var hämd Härnösandsbons syfte med Ganda:


Enligt Härnösandsbon hade han blivit illa behandlad av skolväsendet. Han hade svårigheter att klara muntliga förhör och begärde enbart skriftliga. När det inte beviljades kände han sig diskriminerad. Gandaviruset hade en lista med hårdkodade mottagare. Dessa var journalister och skribenter på Tidningen Ångermanland, Aftonbladet, SVT Debatt och Flashback. Dessutom var det adresserat till mottagare på Skolverket.

Åtalspunkterna gäller dataintrång och grovt egenmäktigt förfarande vilka var för sig kan ge fängelse i upp till två år. Jag tycker att det skall bli mycket intressant att se domstolen bedömer att det är att sprida elak kod.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.