Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Fysisk design för förbättrad säkerhet » Kryptoblog

Fysisk design för förbättrad säkerhet

August 15th, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

BBC har en artikel om hur man genom design och utformning av produkter kan göra dessa säkrare mot stöld. (Nej, detta har inte direkt med IT-säkerhet att göra, men jag tycker att det är så intressant konceptmässigt att det ändå passar in här.)

Första exemplet i artikeln är en cykel där låset är en del av cykeln – inte som det gamla blocklåset som satt fastsvetsat på bakstagen, utan att hela cykeln är ett lås. När man skall skydda sin cykel fälls den ihop och låses ihop med sig själv:
En jobbigt vällåst cykel
Rätt kämpig att släpa på – frågan är dock hur den är är att cykla på i upplåst läge?

Det andra exemplet är en ursmart stol som fixar problemet med var man skall hänga väskor, exempelvis en handväska (om man har en sådan) så att ingen kommer åt att sno den eller rota i den:
Stol med smart väskfack
Enkelt och snyggt. Som artikeln uttrycker saken If someone puts their hands down there, you notice.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.