Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Brandvägg för RFID » Kryptoblog

Brandvägg för RFID

December 9th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

(Den här nyheten kom på min favoritwebbplats BoingBoing.) RFID införs på allt fler platser i vår vardag, inte minst i våra nya pass. Tyvärr verkar RFID-förespråkarna ta väldigt lätt (alternativt ignorera, eller vara omedvetna om) de säkerhetsproblem som finns med RFID. Därför är det skönt att se att det finns idéer om hur man kan förbättra säkerheten för RFID, när tekniken trots allt införs.

Artikeln A Platform for RFID Security and Privacy Administration beskriver en maskin som agerar som brandvägg för RFID-enheter du bär med dig:

Maskinen fungerar att den normalt sett stör ut/blockerar de RFID-taggar du bär med dig. Samtidigt agerar maskinen gentemot omvärlden som om den vore de taggar du bär med dig. När du kommer fram till en läsare du anser godkänd att kommunicera med en av dina riktiga RFID-taggar slutar enheten att störa ut den taggen, och normal RFID-kommunkation med just den taggen sker.

Det som oftast dyker upp som förslag på hur man bör skydda sig mot ID-stöld från RFID-taggar är att antingen linda in taggen (och det den sitter på/i) i metallfolie, alternativt steka den i mikrovågsugnen en stund. Men dessa lösningar är opraktiska, väldigt drastiska och funkar inte med de legitima system som de facto byggs upp med RFID som bas. Jag tycker att den här lösningen känns mycket mer intelligent och är du intresserad av personlig integritet och RFID rekommenderas artikeln starkt.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.