Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Schwarzenegger gillar RFID » Kryptoblog

Schwarzenegger gillar RFID

October 11th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Guvenör Arnold Schwarzenegger gillar RFID, mer exakt gillar han inte att införa begränsningar och krav på hur RFID används. I sin roll som guvenör har han stoppat ett lagförslag som annars skulle infört krav på hur RFID används i Kalifornien.

Varför är nu detta intressant för oss i Sverige då? Jo, därför att Identity Information Protection Act of 2006, som lagförslaget kallas är ett i mitt tycke bra förslag som vi skulle behöva här också. EFF har skrivit en bra analys av av lagförslaget och några saker dom lyfter fram från förslaget är:

  • Krav på att skyddmetoder (exempelvis kryptering) för att stoppa icke-godkänd avläsning.

  • Krav på ömsesidig autenticiering.

  • Krav på information till användaren om att RFID-utrustad enhet kan sprida information.

Och mycket mer. Är du intresserad av IT och personlig integritet rekommenderar jag dig att titta på lagförslaget och EFFs analys.

(Uppdaterad med rättstavning av Linus.)

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.