Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
RFID-ätande hund startar bil » Kryptoblog

RFID-ätande hund startar bil

September 27th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

RFID-humor från BBC: En bil- och hundägare blev av med sin RFID-nyckel och kunde inte starta bilen då RFID-nyckeln måste vara i närheten av bilen för att bilen skall gå att starta. Så småningom kom man fram till att den kära hunden hade ätit upp RFID-nyckeln. När hunden placerades i framsätet på bilen gick bilen återigen att starta!

Mer seriöst visar detta på att RFID-teknologi för att kontrollera behörigheter kan få konsekvenser för möjligheten att använda bilen, komma in i lägenheten osv. I min frus förra bostadsrättsförening fanns det en kille som arbetade som svetsare. Han förbrukade ett flertal RFID-brickor. Glömde han att lägga i från sig nycklarna innan han skulle börja svetsa kom han helt enkelt inte in i sin lägenheten på kvällen. Elfälten vid svetsningen förstörde brickan. (Visst en vanlig nyckel kan komma bort, men elektronik är mer känslig än en bit metall, och RFID-brickor är normalt sett mindre än nycklar.)

Hur det gick med hunden och RFID-nyckeln? Antagligen kom den ut efter ett par dagar – men skulle du vilja använda den nyckeln efteråt?
(Updaterad med rättstavning av Linus.)

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.