Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Regeringen vill stoppa utländska spelbolag på Internet » Kryptoblog

Regeringen vill stoppa utländska spelbolag på Internet

August 31st, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Enligt en nyhet på SVT vill regeringen stoppa access från Sverige till webbplatser för internationella spelbolag.

Regeringen är beredd att spärra de internationella spelbolagens adresser på internet och spelarnas möjligheter att betala via betalkort. Det sade den ansvarige ministern Bosse Ringholm i dag vid en spelkonferens i Visby.

-Jag är öppen för att pröva om vi kan införa de instrumenten för att hindra bolag som struntar i regelverket att hela spelöverskottet ska gå tillbaka till staten, idrottsrörelsen eller folkrörelserna, sade Bosse Ringholm.


(notera ordningen för mottagarna av spelöverskottet.)

Förvånande nog togs inte beskedet emot med glädje av dom andra deltagarna på konferensen.

Jag gillar inte alls det här. Nej, jag är ingen spelare – jag spelar inte alls. Men det är fenomenet i sig. Är det något på Internet som regeringen (eller andra politiker) inte tycker om, då skall det gärna införas blockeringar och filter. Barnporr kan jag utan vidare acceptera. Men det har ropats på filter, vilket är ett annat ord för censur, för saker som köp av alkohol, information om var övervakningskameror finns längs vägarna eller Piratpartiet webbplats.

Filter – skygglappar mot verlighetens hemskheter löser inga problem, däremot är dom väldigt praktiska om man inte vill se var man går och var man sätter fötterna. Och det mest irriterande är att det är vi medborgare som skall bära de skygglappar som politikerna vill skaffa.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.