Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
RFC4194 – The S Hex Format » Kryptoblog

RFC4194 – The S Hex Format

February 25th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Runt jul spikades till slut den Internet Draft jag skrivit tillsammans med Linus Walleij och Patrik Fältström. Och nu (dvs för ett litet tag sedan) finns därför RFC4194 - The S Hex Format.

Det finns flera syften med detta format. För det första är detta ett öppet format, vilket tidigare format som Intel ihex eller Motorola Srec inte är. Men ett annat problem vi löser med detta format är att det klarar av mycket stora dumpar. Slutligen har vi använt standardiserade hashfunktioner för som checksumma i stället för en enkel kontrollsumma eller paritetsbit/ord. Det sista är viktigt då en enskild paritetsbit kan innebära en mycket större overhead på stora dumpar.

Förhoppningen är att detta format skall bli använt och spritt. Linus som är en driftig person har tagit fram ett konverteringsverktyg kallat SHFtool.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.