Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Hjälp till att knäcka Enigma-meddelanden » Kryptoblog

Hjälp till att knäcka Enigma-meddelanden

February 25th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Det finns fortfarande några meddelanden från andra världskriget som inte har knäckts. Därför pågår ett projekt där man använder distribuerade beräkningar för att försöka knäcka några kvarstående meddelanden. Dessa meddelanden är krypterade med marinversionen av Enigma-maskinen.
Vill du använda dina överflödiga cykler i datorn, och att leta aliens med SETI at home inte lockar kan du gå in på M4 Message Breaking Project och hjälpa till. Lockar inte detta finns dessutom alltid Distributed.net med flera olika kryptorelaterade projekt.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.