Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Avlyssning i Ericssons basstationer » Kryptoblog

Avlyssning i Ericssons basstationer

February 14th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Greklands premiärminister Costas Karamanlis samt ett flertal andra politikers mobiltelefoner har avlyssnats under ett drygt år. Om detta har det rapporterats i ett flertal medier. Men hur det gått till har inte varit känt. Det som varit känt är att avlyssningen har skett i Vodafones basstationer.

Men nu har Cryptome publicerat manualen till Ericsson Interception Management System, en funktionalitet i Ericssons basstationer som Ericsson talat tyst om. Själva manualen går att ladda ner som en zipfil.

Enligt Cryptome har Ericsson erkänt att IMS funnits installerad på Vodafones system i Grekland, men att det ej var aktiverat.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.