Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
NIST släpper spec för biometriska pass i USA » Kryptoblog

NIST släpper spec för biometriska pass i USA

February 6th, 2006 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Enligt en artikel i Eweek har NIST - National Institute of Standards and Technology i USA släppt en specifikation för biometriska pass. Passen har tillkommit som en del av det beslut om Homeland Security Presidential Directive 12 som president George W Bush fattade i mitten av 2004.

Passen som nu finns standardiserade av NIST innehåller minutiabaserad information om två fingrar.

Anledningen till att detta är relevant även för oss här i Sverige är att vi kommer att få motsvarande pass, samt att våra pass för att dom skall gå att läsa i USA troligen kommer att möta NISTs standard. Specifikt lagras den biometriska informationen enligt ett format kallat CBEFF - Common Biometric Exchange Formats Framework.

Jag vet faktiskt inte om CBEFF är ett säkert format. Dock spelar det kanske inte så stor roll om man som tidigare berättats implementationen är under all kritik.

Wikipedia har som vanligt en finfin sida om fingerbaserad biometri. Även om man inte gillar biometri finns det i alla fall bilder på fingeravtryck tagna av sensorer att titta på.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.