Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Symantecs bok om IT-säkerhet för småföretag » Kryptoblog

Symantecs bok om IT-säkerhet för småföretag

December 4th, 2005 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Småföretag har generellt sett sämre koll på IT-säkerhet än stora företag. Småföretagare har ofta inte resurser att anställa personer som arbetar kontinuerligt med IT-systemen. Vidare saknas det ofta en säkerhetspolicy och aktiviteter som krävs för att se att en eventell plan efterlevs. Ofta köper man in en paketlösning från exempelvis Dell med en enklare server, några skrivbordsmaskiner samt en bunt med Office-paket och andra adminstrativa programvaror. Och naturligtvis kör man Windows.

För denna grupp av företagare har Symantec tagit fram en guide till IT-säkerhet i bokform som jag tycker är väl värd att uppmärksammas. Stäng fönstret för objudna gäster – IT-säkerhet för småföretag tar upp konkreta problem som förekommer, beskriver på vilket sätt ett hot kan drabba företaget och hur man skyddar sig. Vidare finns det i boken ett antal råd och tips för att allmänt förbättra säkerheten på ett enkelt sätt. Boken finns att ladda ner från Symantecs webbplats. Och den är gratis. Bra gjort Symantec!

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.