Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Allt om AES – illustrerad med streckgubbar » Kryptoblog

Allt om AES – illustrerad med streckgubbar

October 1st, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jeff Moser har ritat en oherrans massa streckgubbe-illustrationer för att berätta om kryptot AES. A Stick Figure Guide to Advanced Encryption Standard (AES) tar avstamp i historien bakom kryptot, och fortsätter hela vägen till exakt hur kryptot fungerar, används etc. Några exempel:
SubBytes
Hur SubBytes-operationen fungerar.

Multiplikation
Multiplikation får saker att växa snabbt.

AES Crib Sheet
Ett komplett Crib Sheet för AES.

Sedan tycker jag att den här bilden var väldigt rolig:
Foot Shooting

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.