Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Opengov samt Lundblad om FRA » Kryptoblog

Opengov samt Lundblad om FRA

September 11th, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Två snabba länkar. Opengov.se är en ny, mycket intressant blogg och ett bra initiativ av Peter Krantz. Syftet med bloggen enligt honom är:


I andra länder pågår just nu aktiviteter för att tillgängliggöra offentlig information digitalt. Med tillgång till digital information skapa möjligheter för medborgare att bilda sig en uppfattning om hur offentlig sektor förbrukar medel och presterar. Samtidigt blir det möjligt att skapa nya e-tjänster på medborgarnas villkor och starta företag för att vidareförädla information. På opengov.se hoppas jag att kunna synliggöra den data som finns undanstoppad i svensk offentlig sektor och bidra till att mer av den släpps fri.

Nicklas Lundblad har postat om att det är synd om FRA. Nicklas skriver att FRA knappast skulle kunnat bidra till ett attentat som bombningarna i London:


Låt oss ställa en rak och enkel fråga. Hade något av mejlen som skickades om planerna i Storbritannien kunnat fångats med hjälp av signalspaning utförd med stöd av FRA-lagen? Om svaret är ett entydigt nej – och det tror jag att det är – så visar det två saker: för det första hur litet lagen kommer att betyda för vår säkerhet och för det andra hur oerhört lätt det är att bara använda enkla, närmast steganografiska metoder för att försvinna ur söknäten.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.