Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Övervakningsprogram säljer insamlad information » Kryptoblog

Övervakningsprogram säljer insamlad information

September 8th, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

AP har en artikel om hur företaget EchoMetrix, som tillhandahåller verktyg för att låtar föräldrar övervaka vad sina barn gör på nätet, även tillhandahåller den insamlade informationen som statistik. Att det finns en massa intressant (värdefull) marknadsinformation att fiska ut ur den trafik man är satt att övervaka. Men att man inte inser att man gravt fallerar i sitt uppdrag om man utnyttjar sin situation på detta sätt är skrämmande.

Jag var redan tveksam till den här typen av verktyg och APs artikel spär helt klart på min skepsis. Som förälder är det svårt att alltid hinna med och se vad ditt barn gör. Men att använda den här typen av övervakningsprogram och tjänst – du avhänder dig ditt ansvar till ett företag och kan som EchoMetrix leda till hot mot ditt barns integritet på nätet. Ett tips är att kolla in webbplatsen skyddadittbarn.nu och boken Skydda ditt barn på Internet av Per Hellqvist och Dag Öhrlund.

Boken Skydda ditt barn på Internet.

Per och Dag har några bra tips till föräldrar väl värda att läsa:

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.