Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Cellautomatbaserad slumptalsgenerator pÃ¥ OpenCores » Kryptoblog

Cellautomatbaserad slumptalsgenerator på OpenCores

September 1st, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

I början av 2009 släppte vi på InformAsic ett hårdvarublock (en IP-core) för en specifik typ av slumptalsgenerator (PRNG) byggd på en cellautomat (CA) med uppdateringsregeln rule30. Vi har nu uppdaterat den konstruktionen och ca_prng är nu en generell CA-baserad PRNG där uppdateringsregeln går att byta ut. Detta gör det möjligt att generera ett stort antal mönster, från vitt brus till vandrande ettor, Pascals triangel m.m.

Samtidigt har vi flyttat konstruktionen och ca_prng finns nu på OpenCores. OpenCores är en webbplats för hårdvarukonstruktionsprojekt tillhandahållna som öppen kod. Licensen vi använder är dock fortsatt BSD och konstruktionen är skriven i Verilog (2001). Vi är glada att bidra till OpenCores och hoppas att ca_prng skall komma till nytta, exempelvis som stimuligenerator vid FPGA-accelererad verifiering av konstruktioner.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.