Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
OTP-generator för iPhone » Kryptoblog

OTP-generator för iPhone

March 31st, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Tydligen finns det nu en generator av engångskoder (One Time Password – OTP) för iPhone.

OTP-generator på iPhone.

Generatorn som är utvecklad av Verisign och här finns betan att testköra.

Jag tror på OTP-generatorer, och att ha en integrerad i mobilen är en ypperlig lösning – så länge som du kan lita på att den inte riskerar att läcka information och hackas. Fördelen med en enkel dosa från ex Vasco eller RSA är att de är så dumma och bla saknar kommunikationsmöjlgheter att det inte finns så många attackvektorer. Men att ha engångskoder genererade är bättre än att försöka komma ihåg komplicerade lösenord.

En sak gör mig dock riktigt ilsk. Det finns webbsidor och företag som använder engångskoder, men som ersätter siffrorna med stjärnor så att man inte kan se att man matar in korrekt kod. Om vi kan lita på att OTP-generatorn genererar en sekvens av koder som inte går att gissa även om man ser ett stort antal koder finns det inga säkerhetsmässiga skäl att inte låta användaren se koden. Däremot försvårar man för användaren och därmed användarens vilja att använda bra säkerhet.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.