Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Identifiering av dokument genom att scanning » Kryptoblog

Identifiering av dokument genom att scanning

March 13th, 2009 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Professor Ed Felten och hans team av forskare har precis presenterat en metod att identifiera fysiska dokument. Tekniken de använder är att helt enkelt scanna dokumenten med en vanlig scanner och detektera papprets struktur. Forskarna skriver:


This paper presents a novel technique for authenticating physical documents based on random, naturally occurring imperfections in paper texture. We introduce a new method for measuring the three-dimensional surface of a page using only a commodity scanner and without modifying the document in any way. From this physical feature, we generate a concise fingerprint that uniquely identifies the document.

Our technique is secure against counterfeiting and robust to harsh handling; it can be used even before any content is printed on a page. It has a wide range of applications, including detecting forged currency and tickets, authenticating passports, and halting counterfeit goods. Document identification could also be applied maliciously to de-anonymize printed surveys and to compromise the secrecy of paper ballots.

Ed Felten har lagt upp en bild på strukturen i ett papper sett i ett mikroskop:

Papprets struktur.

Det är två saker som jag tycker är intressanta med detta. För det första att fysiska papper skiljer sig strukturmässigt så mycket från ark till ark. Det andra är att en vanlig scanner kan användas för att detektera denna struktur. Ed Felten visar hur scannern tolkar papprets struktur med följande bild:

Struktur sedd med scanner.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

3 comments

  1. Vänta vänta vänta lite nu…

    Det betyder att RFID i pass inte behövs, eller hur?

  2. Aloha!

    Ah!, bra tanke. Det skulle iaf innebära att det skulle vara lättare att detektera falska pass och till viss del modifierade pass.

    Men ökar det trovärdigheten för kopplingen mellan passet och personen?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.