Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
VISA-kort med inbyggd kodgenerator » Kryptoblog

VISA-kort med inbyggd kodgenerator

December 7th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

New York Times skriver om en ny typ av VISA-kort som innehåller en generator för engångskoder. Kortet är utrustat med ett numeriskt tangentbord samt en display.

VISAs kort.

När en kod skall genereras används tangentbordet för att mata in den PIN-kod som autenticierar dig mot kortet. Kortet genererar en engångskod, vilken visas på displayen. Den genererade koden används för att elektroniskt autenticiera kortet.

Konstruktionen motsvarar alltså det ex SEB och Swedbank åstadkommer med sina dosor från Vasco, men nu behöver man inte släpa runt på dosan (jag har aldrig upplevt att det är speciellt betungande) då den finns i kortet.

Jag tycker att detta är en mycket smutt lösning. Dock tycker jag att jag sett liknande teknik förut, bland annat från svenska Cypak.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.