Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
NIST-dokument om nyckelgenerering från slumptalsgeneratorer » Kryptoblog

NIST-dokument om nyckelgenerering från slumptalsgeneratorer

December 3rd, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

NIST har släppt ett dokument, NIST sp800-108, Recommendation for Key Derivation Using Pseudorandom Functions som beskriver bra metoder att generera nyckelmaterial (nycklar) baserade på utdata från pseudoslumptalsgeneratorer (PRNG).

Dokumentet beskriver flera funktioner för att generera nycklar baserad på en nyckel som tidigare förhandlats fram mellan två parter, parter som av olika skäl behöver ytterligare nycklar för sin kommunikation. De två PRNG-funktioner dokumentet rekommenderar är HMAC och CMAC.

HMAC
HMAC.

Dessa funktioner används sedan i olika nyckelgenereringsmoder. En av dessa moder är en countermod-liknande konstruktion. En viktig del av dokumentet är de säkerhetsaspekter som tas upp i dokumentets sista kapitel.

Om du har ett behov av att generera nycklar är detta ett dokument väl värt att läsa.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.