Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
rule30.py nu pÃ¥ nedladdningssidan » Kryptoblog

rule30.py nu på nedladdningssidan

October 14th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jag fick en fråga om jag kunde tänka mig att skicka över den Pythonkod för Stephen Wolframs cellautomat med uppdatering enligt regel 30 jag skrev om för någon dag sedan.

Detta fick mig att kasta ett getöga till på min fulkod. Jag insåg snabbt att koden behövde städas upp, och i samband med det byggde jag om den till att bli objektorienterad.

Koden innehåller en klass CellularAutomata() som tar en godtyckligt lång array med ettor och nollor som representerar initialtillståndet i cellerna i den endimensionella cellautomat arrayen skapar. Klassen tar även array med åtta ettor eller nollor som representerar uppdateringsreglerna för cellerna. I mainfunktionen skapas som ett exempel en liten automat för regel 30 genom instansiering av klassen.

För den som vill testa finns koden nu på nedladdningssidan här på Kryptoblog.

Kommentarer, tips och råd är högst välkomna.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.