Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Säkerhetstips från NSA » Kryptoblog

Säkerhetstips från NSA

September 27th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

(Väldigt mycket att göra just nu så bloggen har blivit lidande. Bättre fart snart…)

National Security Agency (NSA) i USA är inte direkt kända för sin frispråkighet. Men NSA har en sida med ett stort antal säkerhetstips. Tipsen är uppdelade både på teknik och på situationer, metoder och arbetssätt.

NSA

Hardening Tips for the Default Installation of MAC OS X 10.5 “Leopard” är ett blad med drygt 10 olika tips för hur du säkrar upp en installation av Leopard. Tipsen tar bland annat upp hur du slår på lösenordet i BIOS, hur du konfigurerar branväggen, vilka setuid- och setgid-binärer du verkligen behöver samt hur du stänger av tjänster du ej behöver. NSA tycker även att kameran iSight och mikrofonen skall stängas av.

Andra tips handlar om konfiguration av VMware ESX Server 3, mailklienter och säkerhet (NSA gillar inte HTML-mail) och vad man bör tänka på med biometri.

Bland de mer udda (men intressanta och bra) hittar vi So Your Boss Bought you a New Laptop…How do you identify and disable wireless capabilities, Redacting with Confidence: How to Safely Publish Sanitized Reports Converted From Word 2007 to PDF.

Jag gillar det här. Tydliga, korta sammanställningar med ett antal konkreta tips. Och ja, jag tror inte att det är något fuffens. Litar du inte på ett tips är det bara att strunta i det.

Finns det någon svensk myndighet som publicerar någonting liknande?

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

2 comments

  1. zqad says:

    Det är väl SITIC (PTS) i sådant fall (http://www.sitic.se/) med sina “Förebyggande åtgärder”. De är rätt nya fortfarande, så det finns inte så mycket ute på deras hemsida.

    Motsvarigheten till NSA är väl FRA, men de verkar bara hjälpa andra myndigheter på denna front.

Trackbacks /
Pingbacks

  1. delade | Säkerhetstips från NSA

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.