Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
nmap 4.75 – Nu med kartfunktion » Kryptoblog

nmap 4.75 – Nu med kartfunktion

September 11th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Fyodor postade i går att version 4.75 av nmap nu finns tillgänglig för nedladdning. En av de 100 nyheterna i den nya versionen av allas favoritportscanner är att nmap nu kan rita grafer över nättopologin:

nmap-topologi.

Bara att tanka ner och börja leka.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

1 comment

  1. Tackar för det tipset. Nmap har jag försökt använda några gånger, men alltid gett upp efter ett tag. Maken till användarovänligt program får man leta efter IMHO.

    Men med nya Zenmap blev det plötsligt helt nytt liv i gamla nmap. Äntligen lyckades jag kartlägga var alla 17 burkar anslutna till det lokala nätverket här hemma befann sig och hur de var konfiggade.

    En stor del av dem—såsom ADSL-modem, VoIP-burk med mera—är ju annars svåra att kartlägga eftersom man inte “kommer åt dem” på något vettigt vis.

    Enda problemet nu är att frugan gnäller över att jag “sitter framför den där jäkla datorn” (och leker med min nya leksak) i stället för att vara uppe på taket och göra färdigt det. Men det är smällar man får ta… 🙂

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.