Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Ännu en artikel om AES-implementation på Blackfin » Kryptoblog

Ännu en artikel om AES-implementation på Blackfin

August 22nd, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

EE Times har publicerat ännu en artikel som beskriver en effektiv implementation av AES på en Blackfin-DSP. Fokus i artikeln Implementation of the AES algorithm on Deeply Pipelined DSP/RISC Processor är som namnet antyder att försöka utnyttja processorns pipeline.

Artikeln är en aning underlig då den presenterar AES på en något annorlunda sätt. Bland annat tar artikeln de olika delstegen i AES i en annan ordning än vad AES-specifikationen gör. AddRoundKey kommer normalt sist, inte först. Vidare brukar S-box-steget kallas SubBytes, inte SubstituteBytes.

Artikeln innehåller dock en del dataflödesbeskrivningar som kan vara värda att läsa igenom för den som vill implementera AES på en pipelinad processor. Lösningen som presenteras i artikeln är i slutändan en tabell-baserad, konkatenerad implementation. Figuren nedan visar flödet genom algoritmen.

AES

Detta är alltså den andra artikeln (som jag sett) om effektiv implementation av AES på Blackfin. Den första artikeln använder även den en konkatenerad lösning. Att båda artiklarna påminner om varandra kan bero på att ADI-medarbetaren Yosi Stein har varit med och skrivit båda artiklarna.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.