Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Kryptohösten är här » Kryptoblog

Kryptohösten är här

August 14th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Aloha!

Efter några veckors sommarstiltje har hösten kommit till Kryptoblog. Inget mer sol och bad, utan nu blir det full fart som vanligt igen. Jag har under sommaren roat mig med att läsa en hel del intressanta böcker och forskningsartiklar (finns det något mysigare att läsa i hängmattan än en forskningsartikel om kryptomoder?) och jag kommer bland annat att skriva en del om detta den närmaste tiden.

En sak jag precis lade till är en länk till Googles säkerhetsblog som jag tycker innehåller en hel del intressant information.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

2 comments

 1. eloj says:

  På tal om hösten, kan vara värt att uppmärksamma (och om jag missat det så ber jag om ursäkt—det är ingen färsk nyhet men jag kände inte till det) att Intel äntligen skaffat sig en clue och ska implementera AES-instruktioner i sina CPUer så att de har det till 2009, så det kommer väl med Nehalem (ne Core i7) då.

  Till skillnad ifrån VIAs väldigt specifika men enkla att använda XCRYPT-instruktioner så verkar Intel gjort sina AESENC/AESENCLAST mer generella och de använder SSE-register explicit.

  http://softwarecommunity.intel.com/articles/eng/3788.htm

 2. Aloha!

  Japp, bra påpekande. Detta är inte minst intressant eftersom AMD också kommer med liknande instruktioner och hävdar att de får 5x prestandaökning på just AES. Brian Gladman som är mr AES-implementation är tveksam till dessa resultat.

  En postning kommer i veckan, tack för tipset!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.