Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Många fina kryptomaskiner » Kryptoblog

Många fina kryptomaskiner

July 29th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jerry Proc har byggt upp en sida kallad Crypto Machines med massor av information om olika gamla kryptomaskiner. Sidan innehåller ett antal fina bilder och beskrivningar om ett otal maskiner. En av de maskiner jag sprang på är Sphinx. Sphinx är en fickkryptomaskin från 1934. Tillverkad i USA och förpackad i ett vackert backelitskal. Några bilder:

Locket på Sphinx.
Locket till Sphinx.

Insidan i Sphinx.
Insidan av Sphinx med de olika alfabeten som används för att kryptera meddelandet.

Sidan innehåller naturligtvis en massa bilder på Enigma-maskiner, Hagelin-maskiner och Transvertex. Är du intresserad av kryptohistoria och fina kryptomaskiner är den här webbsidan väl värd att besöka.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.