Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Nya anti-terror-uppfinningar » Kryptoblog

Nya anti-terror-uppfinningar

July 1st, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Hot och terror verkar vara en bra grogrund för uppfinningsrikedom, speciellt om man tror sig kunna tjäna pengar. Neatorama har en postning om de 10 konstigaste anti-terror-uppfinningarna.

Bland uppfinningarna finns den briljanta fall-luckan för flygplan:
Fall-lucka i flygplan.

Förvånande nog är inte tanken att terroristen skall falla rätt ur flyget, utan ner i en liten grop. En grop utan ormar eller krokodiler.

Just flygsäkerhet har jag bloggat om tidigare, bland annat ett EU-projekt där man med bildigenkänning skall identifiera terrorister på flyget (undrar om dom går att lura med en bild, precis som cigarettautomaterna i Japan?).

En liknande tanke är U.S. Patent 6970105, Passenger control system during a plane flying inne på. Men här är det ett armband som om du verkar för nervös ger dig något lugnande:

Sprutarmbandet.

Botar kanske som en bieffekt flygrädsla. Och om alla passagerare är utslagna behöver man inte släpa med vagnar i kabinen och dela ut ostmackor.

Min favorit är det flygande paraplyt som skall hindra att gamla hippies spränger sig i luften (vilket som alla vet är precis vad hippies brukar göra):
Stopp å väx mot hippies.

På en annan sida finns även en beskrivning om en BH som skyddar mot gasattacker:
BH1
En helt vanlig BH, men när terroristen släpper ut sin gas är det bara att bygga om BH:n till en gasmask för dig. Som bonus kan även någon få den andra halvan (att lukta på).

BH2

Jösses. Visst, vem som helst kan skicka in ett patent. Frågan är om vilka som kommer till praktisk användning. Jag är tyvärr inte säker på att sprutarmbandet inte kan komma att seriöst övervägas…

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.