Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Bildigenkänning lurad med bild » Kryptoblog

Bildigenkänning lurad med bild

July 1st, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

I Japan har man tydligen infört nya cigarettautomater. I ett försök att kontrollera åldern på de som försöker köpa cigaretter är automaterna utrustade med ett system för bildigenkänning.

En ciggautomat från Japan.
En av de biometriskt utrustade cigarettautomaterna.

För att få köpa cigaretter behöver man antingen hålla upp sitt RFID-utrustade ID-kort (vilket de tydligen infört i Japan – kallas Tespo) framför kameran i automaten. Alternativt ställer man sig framför maskinen som avgör om man ser ut att vara gammal nog att få röka.

Tillverkaren Fujitaka berättar hur automaten fungerar:


The face-recognition machines rely on cameras that scan the purchaser’s face for wrinkles, sagging skin and other signs of age. Facial characteristics are compared with a database of more than 100,000 people, and if the purchaser is thought to be well over 20 years old (the legal age), the sale is approved.

If the purchaser looks too young, they are asked to prove their age by inserting a driver’s license. According to Fujitaka, the machines are 90% accurate.

Men som några upptäckt är automaten precis lika duktig på att bedöma åldern på personer på bild… som hålls upp framför automaten. Ett 15 cm foto från en tidning på en medelålders man accepterades som ett verkligt ansikte av automaten.

Biometri är besvärligt, speciellt att bedöma vems biometriska egenskaper man egentligen försöker mäta upp.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.