Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
EU vill reglera bloggar » Kryptoblog

EU vill reglera bloggar

June 25th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Henrik Alexandersson skriver på sin blogg om ett nytt EU-förslag som avser att reglera hur bloggar fungerar. Reglera innebär enligt Henrik att:

* Alla bloggar skall registreras / licensieras av staten. * Det skall bli lättare att komma åt bloggare juridiskt. * Myndigheterna kan reglera innehållet på din blogg.

Henrik har gått igenom förslaget och hittat bland annat:


Rapportören, Marianne Mikko (s), säger att “bloggvärlden än så länge varit en plats för goda avsikter och förhållandevis ärliga syften. Men när bloggarna blir triviala, vill också folk med mindre principer använda dem.”

Hon säger också att bloggarna “är i en position där de väsentligt kan förorena cyberrymden. Vi har redan alldeles för mycket spam, felinformation och ont uppsåt i cyberrymden.”

Vidare säger hon att “jag tror att allmänheten fortfarande väldigt mycket litar på bloggar, de ses fortfarande som ärliga. Och de ska fortsätta att vara ärliga. För det behöver vi en kvalitetsstämpel, upplysning om vem som verkligen skriver och varför.”

Omröstningen av förslaget editorial independence and media pluralism sker 22 september.

Henriks blogg är ett exempel på en svensk blogg som ligger på en server (blogspot) utanför EU. Undrar hur de tänkt reglera den typen av bloggar…

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.