Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
NSA publicerar en massa dokument » Kryptoblog

NSA publicerar en massa dokument

April 28th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Genom något som kallas Declassification Initiatives håller NSA på att publicera dokument som tidigare varit hemliga. Dokumenten utgörs i stort sett av scannade dokument publicerade i PDF-form.

Bland samlingarna återfinns bland annat gamla nummer av en publikation kallad Cryptologic Spectrum och en annan publikation kallad Cryptologic Quarterly.

Dessa publikationer innehåller en salig blanding av mer eller mindre intressanta dokument. Bland annat finns det en kul artikel om att studsa radiotrafik på meteorers spår och använda detta för att kommunicera. Ett annat dokument tar upp interoperabilitetsproblematik med epost i UNIX och DOS.

En annan sektion bland de publicerade dokumenten handlar om militär kryptanalys. De publicerade dokumenten tar inte upp speciellt moderna tekniker för kryptanalys. Men materialet är läsbart och intressant ändå.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.