Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Gamla kryptopatent » Kryptoblog

Gamla kryptopatent

January 22nd, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

För den som är intresserad av kryptohistoria kan det vara spännande att titta på de länkar som Cryptome publicerat.

Den första länken är till en PDF-fil med ett patent från 1923 på en Enigmaliknande elektromekanisk kryptomaskin. Patentet publicerades av USPTO 1928 och uppfinnaren är en tysk vid namn Arthur Scherbius.

Scherbius maskin

Arthur Scherbius skapade även Enigma-maskinen och Wikipedias sida om honom innehåller förutom länkar till detta patent även länkar till andra patent av Scherbius.

Cryptome har även en sida med information om spanska patent på vad som i det ena fallet ser ut att vara samma maskin som Scherbius maskin.

Jag får inte helt grepp på relationerna mellan maskinerna och vem som patenterat vad. Det verkar dock klart att konceptet med mekaniska rotorer som skapar elektriska omkopplingar var något som flera olika grupper runt om i världen arbetate med i början av 1900-talet.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.