Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Yahoo börjar stödja OpenID » Kryptoblog

Yahoo börjar stödja OpenID

January 18th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Yahoo Inc meddelade att man nu börjar stödja inloggning med OpenID på sina webbplatser. Detta innebär att login på exempelvis Yahoo eller Flickr kommer att gå att göra med OpenID.

OpenID-logga

OpenID är en teknik för att skapa login på olika tjänster/webbplatser som inte bygger på traditionellt identitet+lösenord som användaren behöver komma ihåg. OpenID bygger på att det finns servrar som är identitetsleverantörer (Identity Providers – IdP) som används av olika tjänster för att autentisera användarna. Wikipedia har en bra beskrivning av OpenID väl värd att titt på om man vill veta mer.

Svenska Yubico bygger en USB-nyckel som kan användas för login med OpenID. Jag har tidigare skrivit om ett enkelt test av Yubicos Yubikey.

En av de första webbplatserna i sverige som stödjer OpenID är minaflaskor.se. Men vilka andra tjänster och webbplatser använder OpenID?

I en tid där enkla lösenord knäcks och sprids åt alla möjliga håll är det bra att se att alternativa lösningar börjar få spridning.

Nej, OpenID är inte det säkraste systemet i världen. Men jämför man med inloggningar med sigge både som identitet och lösenord som dessutom används på flera olika webbplatser är OpenID mycket, mycket bättre. Då sprids det inte lika lätt på Flashback…

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

1 comment

  1. Marcus says:

    mythtv.nu använder OpenID.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.