Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Testa filer med VirusTotal » Kryptoblog

Testa filer med VirusTotal

January 9th, 2008 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

VirusTotal är en tjänst på nätet där man kan testa filer man misstänker innehåller elak kod mot ett stort antal AV-program. Bakom VirusTotal står säkerhetslaboratoriet Hispasec Sistemas och sidan sponsras av ett stort antal AV-tillverkare:

* AhnLab (V3) * Aladdin (eSafe) * ALWIL (Avast! Antivirus) * Authentium (Command Antivirus) * Avira (AntiVir) * Bit9 (FileAdvisor) * Cat Computer Services (Quick Heal) * ClamAV (ClamAV) * CA Inc. (Vet) * Doctor Web, Ltd. (DrWeb) * Eset Software (ESET NOD32) * ewido networks (ewido anti-malware) * Fortinet (Fortinet) * FRISK Software (F-Prot) * F-Secure (F-Secure) * Grisoft (AVG) * Hacksoft (The Hacker) * Ikarus Software (Ikarus) * Kaspersky Lab (AVP) * McAfee (VirusScan) * Microsoft (Malware Protection) * Norman (Norman Antivirus) * Panda Security (Panda Platinum) * Prevx (Prevx1) * Rising Antivirus (Rising) * Secure Computing (Webwasher) * Softwin (BitDefender) * Sophos (SAV) * Sunbelt Software (Antivirus) * Symantec (Norton Antivirus) * VirusBlokAda (VBA32) * VirusBuster (VirusBuster)

På VirusTotals webbplats finns även en sida med statistik. Bland annat kan man se vilka som är dom vanligaste typerna av elak kod VirusTotal detekterar just nu:

VirusTotal just nu.

Det går att skicka filer till VirusTotal med SSL, däremot hittar jag ingen info om vad som händer med filerna efter att dom analyserats av VirusTotal. Litar man på att VirusTotal är snäll och skyddar filerna känns detta som en bra tjänst för att testa misstänkta filer.

Samtidigt finns det diskussioner om att utvecklare av elak kod själva använder VirusTotal för att verifiera att deras kod flyger under RADARn, något VirusTotal tar upp på i ett inläggsin blogg.

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.