Warning: Missing argument 2 for wpdb::prepare(), called in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-content/plugins/wp-super-edit/wp-super-edit.core.class.php on line 109 and defined in /home/stromber/public_html/kryptoblog/wp-includes/wp-db.php on line 1222
Flylogic en spännande blog » Kryptoblog

Flylogic en spännande blog

November 22nd, 2007 by Joachim Strömbergson Leave a reply »

Jag har precis lagt till en ny blog till bloglistan. Den här gången är det Flylogic Engineering’s Analytical Blog från företaget Flylogic.

Flylogic är ett av mycket få företag som har kompetens och utrustning som krävs för att plocka isär och analysera inte integrerade kretsar. Deras blog är fylld med bilder på chip, nedfilade kapslar och isärplockade kort.

Att döma av deras blog är en av Flylogics favoritverksamheter att plocka isär elektronikprodukter som är utrustade med säkerhetsmekanismer eller är avsedda att tillhandahålla olika typer av säkerhet. Bland annat har Flylogic med framgång plockat isär och gått runt säkerheten hos ett flertal säkra USB-minnen. Här är exempelvis MAI:s KEYLOK:

KEYLOK på väg till slaktbänken.
En fin USB-blobba på väg till slaktbänken.

KEYLOK uppsprättad.
KEYLOK uppsprättad. Notera att det inte finns något mer fysiskt skydd för kretsarna.

MCU:n i KEYLOK
MCU:n CY7C63101A isärplockad och färdig att proba.

Närbild på chippet.
Närbild på chippet. Notera minnesarrayen till höger.

Och så avslutar man med att läsa ut data direkt från minnet:


We performed some magic and once again we have success to unlock the once protected device. A quick look for ASCII text reveals a bunch of text beginning around address $06CB: .B.P.T. .E.n.t.e.r.p.r.i.s.e.s…D.o.n.g.l.e. .D.o.n.g.l.e. .C.o.m.m.< .E.n.d.P.o.i.n.t.1. .1.0.m.s. .I.n.t.e.r.r.u.p.t. .P.i.p.e.

En annan krets Flylogic attackerat är Atmels CryptoMemory som jag tidigare bloggat om. Här är en bild på sådana chip plockade från sin vanliga miljö för bättre analysmöjligheter:

Atmels CryptoMemory utplockade.

Som HW-nisse med intresse för IT-säkerhet är det här nästan som julafton, och en hel månad i förväg!

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Advertisement

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.